Els problemes


1. Els paradisos fiscals ajuden entitats i persones riques a ocultar uns diners que haurien de dedicar-se a escoles, hospitals, carreteres i altres serveis públics

Suïssa no és només un dels majors centres financers del món, sinó també un dels paradisos fiscals més grans del món; esbrina per què el país va ocupar el primer lloc en l’Índex de Secretisme Financer 2011.

 

2. Els paradisos fiscals obliguen els pobres a pagar els impostos dels rics

Coneix SAB Miller, la multinacional cervesera, les tècniques de transferència de fixació de preus de la qual estan privant països d’ingressos fiscals que necessiten.

 

3. Els paradisos fiscals ajuden els delinqüents a amagar el seu botí

La multimilionària estafa piramidal orquestrada per l’infame financer de Wall Street, Bernie Madoff no hauria estat possible sense els paradisos fiscals.

 

4. Els paradisos fiscals ajuden dictadors i els seus companyons a saquejar els recursos dels països en desenvolupament

Teodoro Nguema Obiang utilitza paradisos fiscals per explotar els recursos naturals de Guinea Equatorial. No és famós per la seva honestedat.

 

5. Els paradisos fiscals permeten els bancs esquivar normes i regulacions

Dublin – una ciutat màgica de “regulació laxa” que atrau diners de tot arreu i el canalitza directament a un sistema bancari en l’ombra.

 

6. Els paradisos fiscals corrompen els mercats, ocultant operacions amb informació privilegiada i donant suport a una evasió fiscal agressiva per part de les empreses multinacionals

L’èpica trama de corrupció que va destruir Enron – i centenars de llocs de treball honestos- no podria haver passat sense els paradisos fiscals.

 

7. Els paradisos fiscals creen un món privat de secretisme, impunitat i de poder per a les elits riques

El paradís fiscal i microestat alpí de Liechtenstein va ser notícia a principis de 2008 per acollir els fons corruptes de centenars d’evasors d’impostos.

 

8. Els paradisos fiscals amplien l’esvoranc entre rics i pobres

Descobreix per què l’esvoranc entre rics i pobres és més gran en els Estats Units que en quasi qualssevol altre país desenvolupat.

 

9. Els paradisos fiscals redacten en secret lleis que ens afecten a tots

Tot continuant amb el punt 8, esbrina per què Delaware, “The First State”, és el millor lloc per evadir impostos en el món.

 

10. Els paradisos fiscals degraden la nostra fe en la democràcia

La City of London Corporation. Autoritat de govern local i massiu cos de lobby de paradisos fiscals.